Meer dan 85 jaren wielergeschiedenis

Sport en Steun Leopoldsburg is in 1927 opgericht met als doel jonge renners de kans te geven van het wielrennen te laten proeven en te genieten. Deze jarenlange ervaring op het gebied van jeugdopleiding heeft in het verleden reeds zijn resultaten afgeworpen.

Onder anderen Marc Wauters en Kevin Hulsmans maakten deel uit van onze club.

Omdat wij weten dat een carrière als profrenner niet voor iedereen is weggelegd willen wij als club daarom ook elke renner begeleiden en van deze sport laten genieten op zijn of haar niveau.

Miniemen (8-11) en Aspiranten (12-14)

Reeds vanaf jonge leeftijd (8 jaar) kan je starten met wielrennen. Om te mogen koersen ben je verplicht een opleiding te volgen bij de Vlaamse Wielerschool. Sport en Steun Leopoldsburg zorgt daarbuiten nog voor extra trainingen en opleidingen. Hier ligt de nadruk op techniek maar zeker ook op plezier.

Op deze trainingen ontvang je heel wat tips (van o.a. Kevin Hulsmans) die je zeker zullen helpen om een betere renner te worden.

Met de Aspiranten rijden we ook ieder jaar de Ronde van Berlijn. Het is werkelijk een unieke ervaring om als jonge renner aan zo een internationale wedstrijd te mogen

deelnemen.

Nieuwelingen (15-16) – Junioren (17-18)

Als nieuweling en junior krijg je bij ons de kans om deel te nemen aan de belangrijkste wedstrijden (Beker van België, Topcompetitie, West-Vlaanderen Cycling Tour,…). Van in het voorjaar zijn er groepstrainingen voorzien en kan je bij je ploegleider terecht voor het nodige advies.